søndag den 22. maj 2011

Mælkebøttesaftevand

Indtil for ganske nyligt vidste jeg ikke hvilke skatte min have gemte på, men fik en rimelig god optur da jeg hørte at skvalderkål og mælkebøtter faktisk er fantastisk sunde. Så derfor har jeg nu en meget god grund til at gemme på disse skatte.
Men så måtte vi jo også i gang med at gøre dem spiselige. I går havde vi en lille "ventepause" inden vi skulle et smut til Falster. Så jeg satte ungerne til at plukke mælkebøttehoveder, så vi kunne lave saftevand.

Her er billeddokumentationen:

Alle hovederne i en gryde

Kogende vand tilsættes og det skal koge i 15 min.

Blomsterne sies fra og der tilsættes lidt sukker og citron.

Voila, færdigt mælkebøttesaft.
og smagen: Det smager lidt af blomster og har en let bitterhed. Den kunne godt have smagt af mere for den skulle i hvert fald ikke fortyndes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar