tirsdag den 24. maj 2011

Hvordan får man græs af bukser???

ÅÅÅÅH nej, der er kommet græs på Yngstens bukser... Hvordan mon jeg får det af igen???

Knickers med bue v. knæet. og 2  små lommer- til græs?

søndag den 22. maj 2011

Mælkebøttesaftevand

Indtil for ganske nyligt vidste jeg ikke hvilke skatte min have gemte på, men fik en rimelig god optur da jeg hørte at skvalderkål og mælkebøtter faktisk er fantastisk sunde. Så derfor har jeg nu en meget god grund til at gemme på disse skatte.
Men så måtte vi jo også i gang med at gøre dem spiselige. I går havde vi en lille "ventepause" inden vi skulle et smut til Falster. Så jeg satte ungerne til at plukke mælkebøttehoveder, så vi kunne lave saftevand.

Her er billeddokumentationen:

Alle hovederne i en gryde

Kogende vand tilsættes og det skal koge i 15 min.

Blomsterne sies fra og der tilsættes lidt sukker og citron.

Voila, færdigt mælkebøttesaft.
og smagen: Det smager lidt af blomster og har en let bitterhed. Den kunne godt have smagt af mere for den skulle i hvert fald ikke fortyndes.

tirsdag den 17. maj 2011

Skovturstæppe!

Så kan det altså godt holde op med at regne, for mit nye skovturstæppe er færdigt! Det er syet af ALT for mange kvadrater af 11*11 cm- i alt fra bomuld, nylon til fleece. Brugen af faste og strækstoffer i en pærevælling kan ikke anbefales, hvis man er perfektionist. (det er jeg heldigvis ikke, men er blevet et par grå hår rigere)
Her ses tæppe, på falsk græsbaggrund, med skoldkop-befængt hyggefyr på!
På bagsiden er der noget coated nylon, så man burde ikke blive våd bagi, hvis græsset stadig er fugtigt!

I kanten er der en løbegang, hvor jeg har trukket en bred snor igennem (syet af 7 cm bred stofstrimmel lagt sammen ala skråbånd af samme stof som bagsiden). Trækker man tæppet sammen bliver det til en kæmpe taske, lige til at smide strandeffekter eller lign. ned i! :) Håber den bliver smart at have med sig!

-også kan det godt holde op med at regne- blev der sagt!

søndag den 8. maj 2011

Sommerhue tid :)

Her har jeg hæklet en hue til en lille baby. Det er en bestilling fra min kollega til hendes barnebarn! Den er hæklet på en aften, med en hjelmhue som model... de har jo ikke helt samme facon, så jeg håber den passer det lille hoved